hitna
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Iako policija nije imenovala Vornanena u svojoj izjavi, informacije koje su naveli su u skladu sa ranije poznatim detaljima slučaja, uključujući to da je u incident bio uključen 54-ogodišnji muškarac.

Policija je saopštila da je pucnjava počela u petak oko 4 sata ujutro u noćnom klubu Ihku u centru Helsinkija, prenosi finska agencija Ile. Između Vornanena i druge grupe ljudi došlo je do rasprave, nakon čega je poslanik uperio pištolj u njih, a potom ispalio metak u zemlju iz malokalibarskog vatrenog oružja ispred noćnog kluba.

Komesar Juka Larkio je istakao da se incident istražuje kao pokušaj teškog napada i prekršaj vatrenim oružjem i dodao da očekuje da će Vornanen biti pušten na slobodu u toku dana, kada se okončaju predistražne mere. Vornanen, poslanik u prvom mandatu iz Jensua, radio je kao policajac više od dve decenije pre nego što je izabran u parlament.

Šef policijske uprave istočne Finske Sampa Holopajnen rekao je za Ile da nije u mogućnosti da potvrdi da li je Vornanen vratio svoje službeno oružje.

Predsednica Finske partije Rika Pura saopštila je na platformi X da su detalji koje je policija do sada objavila "izuzetno ozbiljni" i da će stanka i parlamentarna grupa preduzeti "odgovarajuće mere".

Ona je za Ile izjavila da su Vornanenovi postupci još ozbiljniji zbog njegovog iskustva u sprovođenju zakona.

''Nadam se da će finska vladavina prava i pravosudni sistem funkcionisati, a verujem da hoće“, poručio je predsednik Finske Aleksander Stub.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading