Posne kiflice na vodi kakve do sada niste probali! Recept u koji ćete se zaljubiti

Alo.rs/A.B. | Ženske priče 2019-11-27 16:32:20 2019-11-27 16:32:20

Po želji slatke ili slane.

shutterstock

Danas je počeo Božićni post, a kiflice koje možete jesti i kada se pripremate za pričest, jer su "na vodi", olakšaće vam post i učiniti da ne osećate gubitak energije i glad. 

Pripremate ih po želji, mogu biti slane i slatke. Razlika je samo u tome što ćete za premaz slanih u vodu dodati so, a za premaz slatkih - šećer i unutra staviti džem, dok slane ostaju prazne. 

Potrebni sastojci:

-400 ml mlake vode (+ 100ml za premazivanje kifli)

-1 kašičica šećera

-2 kašičice soli

-1 kašičica kurkume

-1 kašičica sirćeta

-20 grama svežeg kvasca

-1 prašak za pecivo

-700 grama brašna (+ 1 kašika za premazivanje)

Način pripreme:

Kvasac potopite u toplu vodu i dodajte šećer. Kada kvasac nadođe pomešajte ga sa brašnom prethodno pomešanim sa praskom za pecivo, a onda u sve to dodajte kurkumu, sirće i so. Zamesite testo i ostavite da odstoji pola sata. Potom razvijte kiflice pa ostavite u plehu dok ne nadođu. Prokuvajte vodu, so/šećer i brašno pa vrelim premažite nadošle kiflice.

Pecite ih oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. 

 

 

Expand player
Pogledajte više