Napitak, smuti, šejk, zdravo, ishrana,
Shutterstock, ilustracija
Napitak, smuti, šejk, zdravo, ishrana,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Brojna istraživanja pokazuju da je povremeno vrlo korisno odraditi detoks za organizam i da to stvarno može da vam pomogne da se rešite suvišnih kilograma, kao i da izbacite toksine iz organizma.

Iako su se limun i đumbir pokazali kao namirnice koje pomešane sa vodom daju odlične rezultate u pogledu gubitka kilograma i rešavanja problema nadutosti, postoje i brojna druga prirodna rešenja.

Evo kakve detoks napitke možete da spremite, koji će poboljšati zdravlje i ojačati mišiće vašeg stomaka.

Voda sa morskom soli

Ispijanje vode sa morskom soli se preporučuje za čišćenje creva i lečenje hroničnog zatvora, što su sve problemi koji vas nadimaju i zbog čega vam stomak deluje preveliko. Natrijum iz soli pomaže da održite pravilnu funkciju mišića, kao i optimalan nivo krvnog pritiska.

Recept: Pomešajte 2 kašičice morske soli i 4 šoljice tople vode. Ako želite bolji ukus, dodajte malo limuna. Najbolje je da se tečnost pije na prazan želudac.

Morska so

shutterstock

Foto: Shutterstock

Voda sa belim lukom

Beli luk je odavno obeležen kao jedna od “lekovitih” namirnica. On se, pored ostalih benefita, koristi i za poboljšavanje nivoa holesterola i za detoksifikaciju tela. Međutim, nije neophodno da ga jedete da biste iskoristili njegovo pozitivno dejstvo – možete i da ga iseckate i izgnječite, pa procedite.

Recept: Uzmite 2 čena belog luka i iseckajte ih. Pomešajte ih sa 500 ml vode. Ostavite da odstoji najmanje dva sata. Procedite vodu i popijte je.

Beli luk, luk, povrće

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Voda sa jabukom i cimetom

Jabuke i cimet mogu da vam budu odlični saveznici u gubitku kilograma. mešanje ovih sastojaka dodaje važne antioksidanse u vašu ishranu, kao što su vitamini C i B.

Recept: Iseckajte dve jabuke, pa dodajte dva štapića cimeta. Stavite ih u frižider na sat vremena, dok se ukusi ne sjedine. Pomešajte sa vodom.

Čaj

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Voda sa krastavcima

Osvežavajuće piće sa ukusom krastavca može da bude odlična zamena za gazirani sok ili brzu hranu. I krastavac je prirodni antioksidans i veoma je zdrav.

Recept: Iseckajte krastavac i zamrznite komadiće. Dodajte zamrznute komadiće u vodu kada osetite glad ili žeđ. Uz to, dodajte i limun ili mentu, ako hoćete jači ukus.

Napitak

Shutterstock

Foto: Shutterstock