zapečeni pileći bataci
youtube
zapečeni pileći bataci

youtube

Foto: youtube

Sastojci:

6 komada pilećih bataka sa zabatkom ( manjih )
1 kašika suvog začina
200 ml pavlake za kuvanje ( neutralna pavlaka )
1 kašika brašna ( mekog )
100 gr pizza kačkavalja ( bitno da je sir topljiv )
peršunov list, malo sušene mirodjije, malo bibera i soli

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 stepeni. U pleh poslagati batake sa zabatcima koje smo samo malo zasekli na onim delovima gde je meso deblje.

Posuti suvim začinom, pa naliti čašu vode i staviti u rernu.

Posle 30 minuta okrenuti batake i vratiti da se peku.

Još jednom ih okrenuti posle 15 minuta i ostaviti još 15 da se zapeku odgore.

Zatim izvaditi pleh iz rerne pa batake izvaditi iz pleha.

Pavlaci dodati rendani sir, brašno, punu kašiku brašna, peršunov list, mirodjiju i bibera po ukusu.

šporet, rerna

shutterstock

Foto: shutterstock

Sve izmešati, tako u plehu varjačom, pa videti koje je gustine sos. Ako je gustine koja vama odgovara onda doliti još pola čaše vode, izmešati i vratiti batake u pleh, u sos ali tako da je zapečena strana gore. Ukoliko vam je sos ređi nego što volite nemojte dodavati vodu.

Uvek računajte na to da pleh ide ponovo u rernu i da će malo vode ispariti iz sosa.

Vratiti još nekih 20ak minuta u rernu sve zajedno da prokrčka, da se ukusi sjedine.

Prijatno.

PROČITAJTE JOŠ: