ZA LJUBITELJE ITALIJANSKE KUHINJE Pica u testu - neodoljivi domaći recept sa SICILIJE!

Prste da poližeš!

Pita
Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci: 

- brašno 800 g

- 2 jaja 

- mlaka voda 80ml

- kvasac 1 kocka

 

- ulje 125ml

- mleko 250ml

- šećer malo

- so 2 kašičice

 

- šunka 200g

- kačkavalj 150g

- kisela pavlaka kašika

- origano kašičica

- kečap 200g.

DORUČAK ZA DVOJE U ČAŠI Šejk od BOBIČASTOG VOĆA, bukvalno je gotov za MINUT i možete ga poneti SA SOBOM!

Kuhinja, testo, jaje, brašno
Foto: Shutterstock

Kako pripremiti: 

Izmrviti kvasac u šoljicu i dodati malo mleka ,prstohvat soli i šećera i ostaviti na toplo. U veću činiju umešati 1 celo jaje i žumanac, vodu, ulje, mleko. Dodati kvasac iz šoljice. A zatim postepeno dodavati brašno i umesiti tako da se ne lepi za prste. Testo ostaviti na toplom da nadodje oko 45 min. Zatim testo podeliti na 4 dela. I razvuci ih na tanko. Podmazati pleh uljem pa razvuci jednu koru na dno.

MEKANI KAO DUŠA! Starinski recept za uštipke koji ne upijaju ulje!

Premazati je kečapom i posuti sa polovinom količine šunke. Preko staviti drugu razvučenu koru. Nju premazati pavlakom i posuti ostatkom šunke. Onda treću koru-testo pa premazati kečapom i rendanim kačkavaljem. I preko pokriti četvrtom razvučenom korom. Na sirovo lagano iseći na parče. I premazati belancem. Ostaviti tako pripremljeno da odstoji 20 min,a onda peći na 200 C oko 30 minuta, kad porumeni.

To je to! Prijatno!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi