ZASLADITE SE SA STILOM Osvežavajući čokoladni čizkejk, istopićete se od miline
Ukusna poslastica sa sirom predstavlja savršenu kombinaciju keksa i čokolade!

Sastojci:
Za koru:
- 2 šolje izmrvljenog čokoladnog keksa
- 6 kašika topljenog putera
Za fil:
- 950 grama neslanog krem sira
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 4 jaja, čuvana na sobnoj temperaturi
- 1 šolja komadića čokolade
Za glazuru:
- Pola šolje mleka
- 1 šolja komadića čokolade
- 2 kašike kukuruznog sirupa ili meda

Priprema
Zagrejati rernu na 160 stepeni.
1. Da biste napravili koru, pomešajte izmrvljeni keks i rastopljeni maslac, sve dok ne dobijete sjedinjenu masu.
2. U plehu obloženu dvostrukom folijom, sipajte dobijenu masu i pecite 5 minuta na 180 stepeni, a potom ostavite da se ohladi.
3. Za fil je potrebno da u činiju pomešate krem sir, šećer i vanilu, i mešate sve dok ne postane glatko. Dodajite jedno po jedno jaje, neprestano mešajući.
4. Pažljivo dodajte komadiće čokolade, a zatim koru stavite u vatrostalnu činiju i preko nje sipajte dobijenu smesu.
5. Vatrostalnu činiju stavite u rernu i sve peći 80-90 minuta.
6. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.
7. Nakon hlađenja vreme je da se spremi glazura. Nju ćete spremiti tako što ćete u zagrejano mleko dodati komadiće čokolade i kukuruzni sirup. Mešati dok se ne dobije potpuno glatka i sjajna masa koju ćete sipati preko već dobijene kore i fila, i nakon toga staviti u frižider na još sat vremena.
8. Pre služenja neka kolač odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi, secite na kriške i uživajte!
Slične tekstove nađite OVDE!
PROČITAJTE JOŠ:
-
-
Slast zagarantovana: Fantastična Milka torta!
20.01.2021. 09:00 -
-
Ovaj puter hleb ostaje svež čak tri dana! (RECEPT)
20.01.2021. 16:00
Povezane vesti
-
-
-
Anastasija Ražnatović iznenadila fanove! (VIDEO)
28.11.2020. 21:20 -
-
Poznata voditeljka varala dečka sa učesnikom Zadruge, ali to nije sve!
28.11.2020. 23:31 -
Đole Đogani, uništio Džehverovićevu zbog naplaćivanja čestitki (VIDEO)
29.11.2020. 00:19