TAJNA ZDRAVOG DORUČKA VLADIMIRA PUTINA Obrok ne može da prođe bez OVE namirnice a kada joj čujete ime, SMUČIĆE VAM SE ŽIVOT! Možete sami da ga napravite!

Putinu je doručak najvažnije jelo u toku dana.

Vladimir Putin, doručak, hrana, sir, jelo, predsednik
Foto: Profimedia

Mislili biste da ovako disciplinovan čovek voli rano ustaje. Naprotiv, Putin spava barem do 10 sati svaki dan, a ne doručkuje pre podneva.

Njegov doručak je prilično isti svakog jutra i obuhvata omlet ili kašu uz obaveznu dozu ruskog belog sira tvorog, čiji ćemo recept podeliti na kraju teksta.

Uz omlet ili kašu jede jaja prepelice koja osim što su ukusna imaju mnoge zdravstvene benefite poput poboljšanja vida, stimulisanje rasta, balansiranje holesterola, podsticanje metabolizma i detoks organizma. Odlične su za ljude koji pate od alergija, takođe.

Dok jede pije ceđenu pomorandžu, a kafu voli da gustira posle doručka i pre treninga.

Omiljena namirnica mu je sladoled od pistaća, a "The Independent" je pisao da je kineskom predsedniku Si Đinpingu poklonio upravo kutiju ovog sladoleda tokom samita G20.

VAZDUŠASTI DESERT BEZ PEČENJA Čokoladna magija ukusa, recept za najnežniju poslasticu koja leči DUŠU!

Beli mrs sir kajmak
Foto: Shutterstock

Alkohol pije samo na formalnim prijevima, a pošto je alkoholizam istorijski problem Rusije, na ovaj način Putin promoviše neki zdraviji način života za razliku od svog prethodnika Borisa Jeljcina koji je bio deo te epidemije.

Pročitajte kako da napravite tradicionalni ruski tvorog sir.

POTREBNA SU VAM SAMO DVA SASTOJKA Za samo 10 minuta spremite najukusniji DOMAĆI sladoled!

Obožava pecanje u Sibiru: Vladimir Putin
Foto: Profimedia

Sastojci:

- 4 litre organskog mleka

- 2 litre kiselog mleka

Priprema:

Neka mleko i kiselo mleko odstoje na sobnoj temperaturi sedam sati. Sipajte mleko i kiselo mleko u dublji lonac i stavite u rernu zagrejanu na 40 stepeni sat vremena tek da smesa postane mlaka.

Izvadite iz rerne i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi naredna 24 sata.

Posle 24 časa smesa bi trebalo da postane konzistencija zaslađenog kondenzovanog mleka koje će se razvlačiti kada ga podignete kašičicom.

 

Sledećeg dana smesu opet stavite u rernu na laganu temperaturu (bez pokrivanja) i ostavite 40 minuta. Nemojte mešati. Sir se mora polako grejati jer visoke temperature uništavanju hranljive proteine.

Opet ostavite da odstoji 24 časa na sobnoj temperaturi.

Trećeg dana stavite sir na srednju temperaturu na ringlu da se zagreje, nikako ga nemojte kuvati. Sir će se odvojiti od surutke. Isključite ringlu i pustite ga da odmori jedan sat.

Uzmite veliku posudu i četiri sloja gaze (mogu i krpe) i stavite na njeno dno.

UKUSNO JELO GOTOVO ZA POLA SATA Brza musaka od PARADAJZA, preukusno posluženje za goste koji ne jedu meso!

Sipajte sir iz šerpe preko. Vežite vrh taknine i obesite na kuhinjsku slavinu narednih 8 do 10 sati. Možete takođe staviti sir na dasku za sečenje koju ćete staviti u sudoperu i preko ga poklopiti još jednom daskom, pa staviti neki teži teret koji će ga presovati.

Nakon 10 sati, sir je spreman. Možete ga prebaciti u kutiju i čuvati u frižideru.

Pavlaka, sir, namaz, kajmak, hrana, doručak
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Najbolji recept za domaću krempitu!

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi