Neodoljivo ukusan "Milka" čizkejk! (RECEPT)
Sastojci:
keks - 2 pakovanja
maslac - 250 g
kisela pavlaka - 400 g
maskarpone - 500 g
slatka pavlaka - 200 g
želatin - 1 kesica
šećer u prahu - 150 g
čokolada - milka, bela i braon
Priprema:
Sameljemo u blenderu keks i pomešamo sa maslacem. Stavljamo u kalup sa prstenom koji se skida i pravimo koru od keksa sa maslacem. Ostavljamo u frižideru da se stegne. Pravimo krem smesu od kisele pavlake, maskarponea i mutimo odvojeno slatku pavlaku. Pomešamo sve, dodajemo želatin i šećer u prahu. I krem od pavlake sipamo preko kore. Na kraju istopimo na pari belu i crnu čokoladu Milka i prelivamo čizkejk.
Čokoladni čizkejk stoji 4 sata u frižideru i spreman je za konzumaciju.