Napravite krem pavlaku od kokosa i ananasa koju će svi obožavati
Napravite sami za par minuta ukusnu poslasticu koju će obožavati bukvalno svi. Ako mislite da niste dobri u kuhinji,a želite da obradujete porodicu ili partnera sa finom poslasticom, ovo je idealan kolač za vas!
Priprema se vrlo lako:
Zagrejati kokosovo i kravlje mleko.
Umutiti žumanca sa 100g šećera, vanil šećerom i skrobom.
Dodati vruće mleko u žumanca i dobro promešati.
Prokuvati, pa smanjiti vatru i krčkati dok se ne dobije gusta kremasta smesa. Dobro ohladiti i promešati.
Umutiti pavlaku sa preostalim šećerom. Ispeći listiće kokosa na suvom tiganju. Peći dok ne postanu zlatne boje i otpuste svoju aromu.
Rasporediti fil u čaše za serviranje. Staviti komadiće ananasa u svaku čašu, zatim preliti umućenom pavlakom. Posuti desert komadićima kokosa i malo instant kafe.
Sastojci:
-
1 ananas
-
200ml običnog kravljeg mleka
-
400ml kokosovog mleka (1 konzerva)
-
6 žumanaca
-
120g šećera
-
10g burbon vanil šećera
-
3 supene kašike kukuruznog skroba
-
200ml slatke pavlake
-
listići kokosa za posipanje
-
mlevena instant kafa za posipanje
-
Foto: Shutterstock
Sipajte u male staklene čaše, a potom dobro ohladiti u frižideru. Dekorisati po želji