Napravite domaći burek kao iz pekare! (RECEPT)
Sastojci:
1/2 kg debljih kora
300 - 500 g sira
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi so
Priprema:
1. U dublji sud pomešati vodu i ulje i posoliti. Biće potrebno da pre svakog prskanja kora promešate ovu tečnost jer se ulje izdvaja.
2. Okruglu tepsiju podmazati uljem i staviti 2 kore čiji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mešavinom ulja i vode.
3. Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
4. Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge gužvajuci ih da mogu da stanu pa treću poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
5. Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
6. Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
7. Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
8. Staviti i poslednju koru i poprskati mešavinom vode i ulja.
9. One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tečnošću.
10. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.