Najleši Tuti-fruti kolač, iskušenje kome se ne može odoleti!

Alo.rs/S.Ć. | Ženske priče 2021-01-25 00:17:29 2021-01-25 00:17:29

Zapišite i čuvajte ovaj recept, kad god vam se jede slatko, za tren oka imaćete na stolu sočnu poslasticu

printscreen/recepti

Sastojci

fil
8dcl mleka
8 kašika brašna
8 kom jaja
4 kašike šećera
20dkg margarina

10dkg čokolade za kuvanje
5 kašika šećera u prahu
0,5 kg malih keksa

Priprema

Odvojite žumanca od belanaca.Stavite mleko da proključa, ali odvojite 2 dcl.
U žumanca stavite šećer i mešajte mikserom, pa dodajte vanilu i brašno dalje mešajte mikserom i lagano dodajte mleko (2 dcl koje smo odvojili). Prokuvajte u preostalom mleku da nema grudvica, može pomoći i mikser. Stavite da se ohladi (može i u hladnoj vodi, ali to moramo učiniti nekoliko puta. 

Promešati da se nestvore grudice (i to radim mikserom). U međuvremenu penasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti čokoladu.

Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da fil bude penast.

Na tacnu složimo kekse premažemo keks kuvanom kafom.

Od fila odvojimo par kašika za gore, a ostatak podelimo na dva dela, jedan ostaje žut, a u drugi dodamo otopljenu čokoladu. Na keks stavimo žuti fil pa keks pa smeđi fil, pa keks.

Keks svaki puta mažemo sa kuvanom kafom. Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i narendamo čokoladu. Stavimo u frižider da keks opusti i fil se stegne. 

Expand player
Pogledajte više