Najleši Tuti-fruti kolač, iskušenje kome se ne može odoleti!
Sastojci
fil
8dcl mleka
8 kašika brašna
8 kom jaja
4 kašike šećera
20dkg margarina
10dkg čokolade za kuvanje
5 kašika šećera u prahu
0,5 kg malih keksa
Priprema
Odvojite žumanca od belanaca.Stavite mleko da proključa, ali odvojite 2 dcl.
U žumanca stavite šećer i mešajte mikserom, pa dodajte vanilu i brašno dalje mešajte mikserom i lagano dodajte mleko (2 dcl koje smo odvojili). Prokuvajte u preostalom mleku da nema grudvica, može pomoći i mikser. Stavite da se ohladi (može i u hladnoj vodi, ali to moramo učiniti nekoliko puta.
Promešati da se nestvore grudice (i to radim mikserom). U međuvremenu penasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti čokoladu.
Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da fil bude penast.
Na tacnu složimo kekse premažemo keks kuvanom kafom.
Od fila odvojimo par kašika za gore, a ostatak podelimo na dva dela, jedan ostaje žut, a u drugi dodamo otopljenu čokoladu. Na keks stavimo žuti fil pa keks pa smeđi fil, pa keks.
Keks svaki puta mažemo sa kuvanom kafom. Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i narendamo čokoladu. Stavimo u frižider da keks opusti i fil se stegne.