Kiflice sa mesom po ovoj recepturi sigurno nikada niste jeli! Da miriše cela kuća!
Ako se približava neka zabava napravite ovo ukusno pecivo i gosti će se oduševiti.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 500 g mlevenog mesa
- 650 ml jogurta
- 50 g susama
- 5 jaja
PROČITAJTE I:
- peršun
- 1 glavica crnog luka
- 1 prašak za pecivo
- 1 svež kvasac
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Priprema:
Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u tiganj dodamo mleveno meso, posolimo, pobiberimo i promešamo.
PREPORUČUJEMO:
Kada se meso isprži, skinemo tiganj sa šporeta, dodamo sitno isečen peršun i promešamo. Kvasac dodamo u posudu sa jogurtom i mešamo dok se ne rastopi. Zatim jogurt sipamo u posudu sa brašnom. Dodamo prašak za pecivo, jaja i promešamo. Testo premesimo na pobrašnjenoj radnoj površini.
Od svakog parčeta testa oblikujemo loptastu formu. Od prve forme oklagijom razvučemo koru. Isečemo koru na osam trouglova. Na prvi trougao od testa nanesemo deo fila, uvijemo kroasan i stavimo u tepsiju obloženu pek papirom.
Na isti način pripremamo sve kroasane i poređamo u tepsiju. Kuvarskom četkom žumancem premažemo svaki kroasan i nanesemo susam (ako želimo).
Ostavimo kroasane 30-ak minuta da narastu, pa ih pečemo pola sata u rerni zagrejanoj na 220°C. Kroasane serviramo na keramičkoj tacni ili u tanjiru u koji smo prethodno sipali kiselu pavlaku, majonez ili neki drugi sos koji može da posluži kao umak za kroasane.
Džem može da se kuva u rerni, a u njegovoj lepoti ukusa ćete uživati tokom čitave godine!
AUTOR: Bakinakuhinja/M.M. DATUM I VREME: 31.08.2019. 11:28 Lako a tako slatko Foto: Shutterstock, ilustracija Potrebno je: 5 kg zrelih šljiva; 1/2 kg šećera; rum. Priprema: Šljive dobro oprati i očistiti od koščica. Staviti u šerpu i staviti na ringlu da provre. Kuvajte dok šljive dobro ne proključaju.
BONUS VIDEO:
Modni saveti Suzane Perić