Kajgana može da bude fantastičan doručak ako dodate jedan tajni sastojak
Uz nekoliko profesionalnih trikova napravićete fantastičan doručak.
Mnogima jutro nije kompletno bez dobre kajgane, ali nekada pravljenje ovog ukusnog doručka može da bude pravi izazov.
Aleks Guarnašeli, kuvar i zvezda kulinarskih TV emisija, otkriva kako na najbolji način da napravite kajganu.
Sastojci:
2 velika jaja
1 kašika maslaca
so i biber
topla voda
Priprema:
Ostavite da se jaja slegnu i kuvajte ih minut pre nego što počnete da ih lagano mešate gumenom špatulom, koja će zaštititi vaš tiganj od grebanja i sprečiti jaja da se pretvore u kašu. “Stalno mešajte, kako biste osigurali da se jaja ne zalepe”, kaže Guarnašeli.
Kad jaja postignu željeni oblik, odmah ih uklonite sa vatre i prebacite na tanjir. Ako to ne učinite, rizikujete da uništite ono što ste stvorili. Konačno, poslednje pravilo pre klopanja. “Kajganu prevrnem na tanjir tek kada sam spreman da sednem i jedem. Spremanje kajgane je tako jednostavno, ali nikako nije bolje da se jede hladna! “ kaže Guarnešeli.
Postoje dve greške koje ne smete da pravite
U startu grešite ako ne koristite tiganj koji je otporan na lepljenje hrane. Tiganji za koje se jaja lepe će ostaviti najbolji deo kajgane na sebi i vaš užitak neće biti potpun, prenosi Reader’s Digest.
Druga greška je dodavanje mleka kajgani! Ako želite kvalitetnu kajganu najboljeg ukusa, ali i izgleda, dovoljno je da dodate samo malo vode, a mleko će samo da povuče jaja na dno tiganja.
Komentari (1)
Mila
06.06.2020 23:05
Tačno je da je bolje s vodom budu sočnija nego s mlekom