grilovana piletina
Mike Graten / goodhousekeeping
grilovana piletina

Mike Graten / goodhousekeeping

Foto: Mike Graten / goodhousekeeping

Sočna piletina kombinovana je sa svežim ukusima bosiljka i mente, i upotpunjena grilovanim kukuruzom i parmezanom.

Za pripremu ovog jela potrebno je svega pola sata, a navedeni sastojci su dovoljni za četiri porcije.

Potrebni sastojci:

1 kg karabataka, sa kostima i kožicom

2 veća kukuruza

1 šoljica svežih listova bosiljka

½ šoljice svežih listova mente

20 g rendanog parmezana

1 čen belog luka

¼ šoljice limunovog soka

2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

So, biber

grilovana piletina

Mike Graten / goodhousekeeping

Foto: Mike Graten / goodhousekeeping

Način pripreme:

1. Začinite svaki karabatak sa 1/3 kašičice soli i bibera. Grilujte piletinu na umerenoj temperaturi, poklopljenu, 20 minuta ili sve dok ne primi zlatnu boju, uz jedno okretanje.

2. Grilujte kukuruze na umerenoj temperaturi uz povremeno okretanje.

3. U blenderu miksujte bosiljak, mentu, parmezan, beli luk i ¼ kašičice soli, sve dok se sastojci fino ne usitne. Dodajte limunov sok i maslinovo ulje.

4. Sastružite kukuruz sa klipa i pomešajte ga sa namazom od biljaka.

Poslužite piletinu zajedno sa aromatičnim kukuruzom. Prijatno!