Nedeljni ručak
Shutterstock
Nedeljni ručak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Mnogi su čuli za mini specijalitet francuski tost, ali mnogi ne znaju da ga naprave.

Dok se kod nas prženice najčešće služe u slanoj varijanti, francuski tost je doručak sa slatkim namazom.

PROČITAJTE I:

 

Priprema:

U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šoljice mleka.

Posolite i dodajte cimet, a u smesu možete dodati i ekstrakt vanile.

Sve zajedno dobro promešajte.

Doručak, par, seks, hrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Hleb naseckajte na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da odstoje dok ne upiju svu tečnost.

Najbolje bi bilo da iskoristite hleb koji je star dan ili dva.

Kriške prepržite u tiganju na malo maslaca. Za svaku stranu potrebno je dva-tri minuta.

PREPORUČUJEMO:

 

Stavite kriške u pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 10-15 minuta na 200 Celzijusa.

Punjeni šampinjoni u rerni gotovi za samo 15 minuta, ostavljaju ukus koji se dugo pamti!

AUTOR: Lepaisrećna/M.M. DATUM I VREME: 02.11.2019. 08:00 Pikantno punjenje čini pečurke nezaboravnim specijalitetom: pogodno za predjelo, glavno jelo ili topli bife za švedski sto! Foto: Shutterstock, ilustracija Ako volite ukus pečenih šampinjona, predlažemo da probate ove ukusne punjene šampinjone specifičnog ukusa, piše Lovesensa.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić