Egzotična verzija klasika: Pavlova torta sa kivijem i marakujom!
Donosimo vam recept za popularnu Pavlovu tortu u nešto egzotičnijem izdanju.
PROČITAJTE JOŠ:
Pavlova je jedna od najpoznatijih poslastica na svetu. Ime je dobila po poznatoj ruskoj balerini, Anni Pavlovoj, ali na nju jednaka prava polažu Australci i Novozelanđani i dugi se niz godina oko toga prepiru. Naime, i jedni i drugi tvrde da je to upravo njihov nacionalni dezert i kreacija!
Čiji god da je, ovaj kolač česti je gost na stolovima širom sveta. Spolja hrskavo, iznutra meko testo, ukrašeno oblačastim tučenim slatkom pavlakom i voćem uvek su dobitna kombinacija. U originalu se ukrašavala uglavnom jagodama i kivijem, ali možete upotrebiti bilo koje voće, samo pustite mašti na volju.
PREPORUČUJEMO I OVO:
Potrebno vam je:
6 belanaca
1 mala kašičica ekstrakta vanile
300 ml slatke pavlake
1 kašičica šećera
4 kivija
200 g marakuje
1.5 šoljica šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 120°C.
Na lim stavite papir za pečenje. Istucite belance, dodajte 1.5 šoljiicu šećera i mešajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte vanilu. Kašikom prebacite na lim. Pecite oko 40 minuta i ostavite u otvorenoj rerni da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku i šoljicu šećera pa stavite biskvit na papir. Premažite šlagom pa dodajte kriške kivija i pulpu marakuje.
Prijatno!