MEKAN KAO DUŠA Domaći hleb sa pivom: Njegova svežina traje danima!

Recept.

Hleb
Hleb, Foto: Screenshoot Youtube

Potrebno je: 250 ml mlake vode; 20 gr kvasca; 50 ml piva; malo ulja; 1 kašičica šećera; malo soli; 600-700 gr brašna

 

Priprema: Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakoj vodi, dodajte ostatak vode, malo ulja, pivo, brašno so i zamesite ne mnogo tvrdo testo ostavite da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 min. Pogledajte OVDE još zanimljivih recepata.

Testo istresite na pobrašnjivin sto pa ga razvucite u pravougaonik dužive pleha. Uvite i veknu stavite u pleh koji ste podmazali.

Hleb ostavite opet da odmara pa pecite na 200 stepeni C 40 min.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi