Čokoladni koh, slatkiš na kome su generacije odrastale u sasvim drugačijem izdanju!

Bakinakuhinja/M.M. | Ženske priče 2019-10-22 08:17:46 2019-10-22 08:17:46

Nema ko ga ne voli!

Shutterstock/Ilustracija

Za pripremu vam je potrebno:

- 4 jajeta;

- 6 kašika šećera;

- 2 vanilin šećera;

PROČITAJTE I:

 

- rum;

- cimet;

- 4 kašike griza;

- 100 g čokolade;

- 800 ml mleka

- suvo grožđe.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati griz i šaku suvog grožđa. Dobro izmešati.

 

Sipati u podmazan pleh i peći 20 minuta na 200 stepeni Celzijusovih. Mleko skuvati, dodati vanilin šećer i dve kašike šećera.

PREPORUČUJEMO:

 

Dodati i 100 g čokolade i cimet i rum. Kad provri i čokolada se istopi, a koh ispeče, preliti vruće mleko preko vrućeg koha. Ostaviti da upije i ohladi se. Ako ste ljubitelj čokolade, ovo je kolač baš za vas.

Recept za savršeno mekane i sočne tulumbe, slatkoća koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

AUTOR: Žena/M.M. DATUM I VREME: 10.10.2019. 08:39 - 10.10.2019. 08:46 Ako volite urmašice uz kafu kao desert posle ručka i za iznenadne goste, predlažemo da napravite urmašice sa čokoladom.

 

BONUS VIDEO:

Anketa: Šta građani misle o protestu taksista

 

 

Expand player
Pogledajte više