Musaka od patlidžana
shutterstock
Meksička musaka

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 1 kg paradajza (ne mnogo zrelih)

- 5 kuvanih jaja

- 125 g maslaca + malo za podmazivanje

- veza peršuna

- prezle

- so, biber

PREPORUČUJEMO:

 

Priprema:

Paradajz isecite na tanke kolutove, kao i kuvana jaja. Maslac dobro zagrejte i pomešajte sa seckanim peršunom. Vatrostalnu posudu podmažite maslacem, pa pospite prezle kao što biste brašno kad nešto pečete i naizmenično ređajte kolutove paradajza i jaja, a svaki red prelivajte rastopljenim maslacem s peršunom i prezlama.

Paradajz sos

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Poslednji treba da bude red paradajza. I njega malo poprskajte preostalim rastopljenim maslacem. Pecite oko 25 minuta na 180-200 stepeni.

PREPORUČUJEMO I: