NEZAOBILAZNI NA SVAKOJ SLAVSKOJ TRPEZI 10 recepata za najlepše sitne kolače! Sa njima ne možete pogrešiti, a gosti ih obožavaju!

Bilo da se radi o običnom danu ili svečanoj trpezi, oni su tu!

Sitni kolači
Sitni kolači, Foto: Shutterstock

Trendovi u hrani se menjaju, kreativni kuvari i poslastičari gotovo svakodnevno osmišljavaju nove recepte za sjajne poslastice, ali jedno je sigurno - sitni kolači zauvek će biti odličan, siguran izbor, kako za svaki dan, tako i za svečane i slavske trpeze!

 

Pročitajte još

Za vas smo sakupili 10 recepata za najlepše mrsne sitne kolače!

1. Londoneri

Kolačići koje obožavaju sve generacije!

Sastojci za biskvit: 150 g margarina, 250 g brašna, 120 g šećera, kašičica praška za pecivo, 3 žumanca.

Za nadev: 3 belanca, 150 g šećera, 2 vanilin šećera, 150 g mlevenih oraha + 5 kašika pekmeza od kajsija ili višanja za premazivanje.

OMILJENA NA SVIM ROĐENDANSKIM ŽURKAMA Kinder torta sa plazmom, kremasta poslastica koju deca obožavaju!

Kuglice kolači, kokos, kolač
Foto: Shutterstock

2. Nepečene čizkejk čokoladne kuglice

Brze, ukusne, neodoljive!

Sastojci: 250 g krem sira sa sobne temperature, 4 kašike putera, pola šolje mrvljenog keksa, 4 šolje šećera u prahu, 300 g čokoladnih listića.

3. Solunske štanglice

Slatko kiseli zalogaji sa jabukama i bademima, koji se tope u ustima!

Sastojci: 1 kg kiselih jabuka, 4 pomorandže, 2 velike korice oblande, 250 g mlevenih badema, 500 g šećera, 1 limun.

AROMA O KOJOJ ĆE GOSTI PRIČATI Tajni sastojak za savršeno slavsko žito! Pola kašičice ovog začina pravi neverovatnu razliku (RECEPT)

Kuglice kolači, kokos, kolač
Foto: Shutterstock

4. Mini indijaneri

Nema osobe koja će odoleti finoj čokoladnoj glazuri i penastom filu!

Sastojci: 400g brašna, 200g margarina, ,350g šećera, 50g kakaoa, 6 jaja, 100g čokolade za kuvanje, 70ml ulja, 2 kašike mleka.

5. Bele bajadere s kokosom

Sastojci: 300 g šećera, 200 ml vode, 250 g margarina, 300 g keksa, 100 g kokosa, 100 g bele čokolade, 3 kašike ulja.

LEGENDARNA GLUMICA, ALI I KUVARICA Napravite veknu a la Milena Dravić! Služi se uz šardone i lagano štivo

Kolač, torta, slatkiš, desert
Foto: Shutterstock, ilustracija

6. Pivske brdarice

Prelivene kuglice od oraha prosto se tope u ustima!

Sastojci: 1 šolja piva, 2 šolje ulja, 500 - 600 g brašna, prašak za pecivo, 100 g celih oraha + mleveni orasi za valjanje.

Za šećerni sirup: 1 časa šećera, 1 časa vode, kesica vanilin šećera, rendana kora pomorandže.

7. Karmelitas kockice

Pravo uživanje za ljubitelje čokolade i karamele!

Sastojci: 170 g putera, 170 g brašna, 140 g smeđeg šećera, 90 g ovsenih pahuljica, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica vanila ekstrakta, prstohvat soli, 120 g slatke pavlake, 200 g mekanih karamela (30-32 komada), 1/2 kašičice soli, 180 g tamne čokolade.

 

8. Orasnice

Stari dobri recept za tradicionalne orasnice ne može da omane!

Sastojci: 300g oraha, 1 šolja šećera, 2 supene kašike brašna, 2 jaja.

9. Baklava ravanija bez kora

Pošto nema kore, veoma se lako seče na male kockice i može da bude izvrsni sitan kolač sa ukusom omiljene turske poslatice!

Sastojci: 2 jaja, 12 kašika šećera, 12 kašika ulja, 12 kašika mleka, 12 kašika griza, 12 kašika brašna, pola kesice praška za pecivo, seckani orasi i suvo grožđe za posipanje.

Za šerbet: 300 g šećera i malo vode.

JEDNOSTAVAN KOLAČ KOJI SE NE PEČE Keks torta sa jabukama, osvojiće vas mirisom i ukusom!

Baklava
Foto: Shutterstock, ilustracija

10. Žerbo kocke

Tradicionalan, ukusan, savršen kolač sa džemom od kajsije i domaćim korama!

Sastojci: 120 g maslaca ili margarina, 3 - 4 kašike šećera, 100 ml mleka, 350 g brašna, korica limuna, 1 jaje, 500 g pekmeza od šipka ili kajsije, 150 g ml oraha, 100 g čokolade, 3 kašike ulja, malo kvasca.

Čokoladna torta za koju se kaže da je mediteranski slatkiš za sva godišnja doba!

AUTOR: BastaBalkana.com/M.M. DATUM I VREME: 18.10.2019. 08:13 Obožavaće je cela porodica Foto: Shutterstock Sastojci: 250 g mlevenog integralnog keksa, 100 g margarina, 400 g čokolade za kuvanje, 200 g krem sira, 100 g bele čokolade, 400 ml slatke pavlake. Priprema: U šerpi rastopiti margarin, pa njime preliti mleveni keks i promešati.

 

BONUS VIDEO:

Milan Maglov otkriva tajne društvenih mreža!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi