Lice devojke
Shutterstock
lice, devojka

shutterstock

Foto: shutterstock

Ako trenirate mišiće lica, postići ćete zategnut izgled i smanjiti bore na koži. U početku će vam biti potrebno ogledalo kako biste lakše naučili svaku vežbu, a kasnije će sve biti lakše i ući će vam u naviku, te vam ogledalo tada više neće biti potrebno. Ove vežbe treba raditi ujutru ili uveče pred spavanje, a rezultate ćete videti već nakon dve nedelje.

Razrogačite oči

18+
Klikni da vidiš sliku
Razrogačite oči

Shutterstock

Razrogačite oči, Foto: Shutterstock

Potrebno je da otvorite kapke najviše što možete i pogled usmerite u neku tačku ispred sebe. Kružnim pokretima masirajte čelo. U ovom položaju ostanite najmanje deset sekundi. Navedeno ponovite četiri puta.

Riblje lice

Riblje lice

Shutterstock

Riblje lice, Foto: Shutterstock

Napravite riblje lice tako što ćete duboko uvući obraze, odnosno kontrahovati mišiće. Potrebno je da vežbu ponovite 10 puta.

Zatežite kožu oko očiju

Zatežite kožu oko očiju

Shutterstock

Zatežite kožu oko očiju, Foto: Shutterstock

Jagodicama kažiprsta lagano pritisnite područje u visini donjih trepavica i prstima polako povlačite kožu prema spolja. Ostanite u ovom položaju 30 sekundi.

Pumpanje obraza

Pumpanje obraza

Shutterstock

Pumpanje obraza, Foto: Shutterstock

Usnu šupljinu napunite vazduhom pa zatvorite usta. Vazduh prebacujte s jedne strane na drugu, ali pokušajte da to činite tako da vam se obrazi naizmenično pune vazduhom. Vežbu radite dva minuta.

Recite „i“

Recite „i

Shutterstock