gordana lazarević
youtube.com/printscreen
gordana lazarević

youtube.com/printscreen

Foto: youtube.com/printscreen

Od kada kovid-19 kruži svetom, paralelno sa njim kruže i dežurni "otvarači očiju" koji u celu napetu i opasnu situaciju unose dodatnu opasnost svojim alternativnim informacijama sa ivice razuma. I dok većina ljudi nosi zaštitnu masku i drži fizičku distancu, neki naši pevači smatraju da je sve to besmisleno.

Tako je svoje stručno mišljenje iznela "doktorka" Goce Lazarević:

- Što se mene tiče, ne znam koliko je pametno ovo što ću reći, ali moram da kažem - ja znam da korona postoji i izlažem se opasnosti više nego što bi trebalo. Čovek treba da bude oprezan, ali ja ne razumem ljude koji su pristali da budu miševi koji nose maske i na ulici i na livadi i u kolima. Čitala sam mnogo i sigurna sam da ta maska više škodi nego što pomaže - prenela nam je pevačica svoje znanje koje je stekla čitajući mnogo.

- Od toga je više štete nego vajde, pa mogu i da me uhapse odmah što sam ovo rekla - kazala je pevačicaMaska je puna bakterija, svaki čas se skida, pa se ponovo stavlja, a ostaje vlaga, na koju idu bakterije. Od toga je više štete nego vajde, pa mogu i da me uhapse odmah što sam ovo rekla - kazala je ona za Srpski telegraf.

slavica ćukteraš

youtube.com/printscreen

Foto: youtube.com/printscreen

Struka je nastavila da se oglašava pa je nedugo potom svoj stručni stav iznela i Slavica Ćukteraš, takođe uvaženi stručnjak na polju epidemiologije. Slavica vidno ljuta, iznela neobičan stav o korona virusu. Po svoj prilici je ona čitala čak i više od Gordane Lazarević jer je iznela i konkretne brojke. Ne zna se sa kog je izvora upila informacije, ali čim su tako konkretne, znamo da je kredibilan izvor.

- Ovo sa koronom više nije normalno. Molim vas, 80odsto nacije je preležalo, neko je znao, a neko nije, zavisi od simptoma. Skraćujete radno vreme lokala. U nemogućnosti smo da radimo, izdajemo pesme, da nastavimo svoj posao jer ne znamo šta vam je sledeće na umu. Da nas zatvarate?! Korone nema do 23 časa, a posle je aktivna - napisala je Slavica, a potom je podelila i sledeću poruku:

- Znaju da postoji i HIV, pa nismo primetili da je iko prestao da ima seksualne odnose. Neretko i na nacionalnoj televiziji, bez zaštite (kondom = maska).

Podaci ovog kriznog štaba ne slažu se sa zvaničnim podacima, po kojima je danas 512 zaraženih u Srbiji, a po kojima virus bukti širom sveta pa mnoge države opet razmatraju neki vid karantina, valjda u nedostatku pravog kriznog štaba koji je mnogo čitao, pa barata zaista upotrebljivim informacijama, kao i oni što nemaju diplomu, ali imaju uličnu školu, a znamo da je to ono što se računa u stvarnom životu - makar u onom gde se barata informacijama sa ruba pameti.

PROČITAJTE JOŠ: