SLOMLJENO SRCE NA KRAJU ZACELI Istraživanja pokazala koliko je vremena potrebno da se preboli raskid

Istraživači su do ovog zaključka došli nakon što su sproveli istraživanje na 210 osoba koje su doživele raskid.

Svađa, par, raskid, sukob, prevara, razvod
Svađa, par, raskid, sukob, prevara, razvod, Foto: Shutterstock, ilustracija

Raskid nikad nije jednostavan, a dok pokušavate preboleti voljenu osobu ljudi oko vas će vam pokušati pomoći na razne načine jer svi misle da znaju šta je najbolje.

Mama će vas više puta podsećati da u moru postoje i "druge ribe", cimer sa fakulteta će vas podsticati da prebolite bivšeg partnera tako što ćete naći novog, a najbolji prijatelj pojaviće se na vašim vratima sa svim potrepštinama koje će olakšati osećaj tuge: sladoled, alkohol ili će predložiti opuštanje uz omiljenu seriju.

Iako vam bližnji žele sve najbolje, njihovi postupci i saveti često mogu produžiti bol. Ponekad, nakon raskida, jednostavno ne želite razgovarati o tome. Možda želite samo spavati i plakati, sve je to prirodno i "normalno".

To su prirodni osećaji nakon raskida. Morate jednostavno slušati svoje telo i svoje osećaje. Ponekad mislite da je najlakše prestati misliti na tu osobu i nastaviti dalje.

devojka, tuga, radost, raskid, veza, moda, opuštanje
devojka, tuga, radost, raskid, veza, moda, opuštanje, Foto: Shutterstock, ilustracija

Naučnici sada kažu da postoji "ispravan način" za savladavanje raskida, a prema njima gotovo svi to radimo pogrešno.

Istraživači sa Univerziteta u Arizoni  utvrdili su da je najbolji način za prevladavanje raskida provesti veliki deo vremena razmišljajući o toj vezi - što je gotovo suprotno od onoga što većina radi.

Istraživači su do ovog zaključka došli nakon što su proveli istraživanje na 210 osoba koje su doživele raskid.

Podaci su pokazali da su se oni koji su razmišljali o svojoj vezi i raskidu , već za devet nedelja osećali manje usamljenim.

Naučnici kažu da je ovaj period razmišljanja neophodan za povratak samopouzdanja. Dakle, koliko god želite celu propalu stvar što pre zaboraviti, pomoći će vam ako emocionalno prihvatite raskid i pređete preko toga kada shvatite što je sve dovelo do prekida, jer samo tako se možete potpuno oporaviti.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi