remzi gordon
Privatna arhiva
remzi gordon

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Slavni kuvar Gordon Remzi juče je proslavio 54. rođendan, a njegovi obožavaoci nisu oduševljeni isključivo njegovim jelima već i načinu na koji odgaja decu.

Šef čiji su restorani dobili više Mišelinovih zvezdica otkriva kako ne želi da njegova deca postanu razmažena derišta.

Za britanski Telegraph rekao je kako nema nameru da svojoj deci ostavi ništa od svog bogatstva, te je otkrio kako njegova deca na putovanjima ne sede u prvoj klasi sa svojim roditeljima niti smeju da jedu u njegovim restoranima nagrađenima Mišelinovim zvezdicama.

Remzi je rekao kako će njegova deca dobiti "nešto sitno", jer želi da svoj novac zarade. Ipak, to nije jedina stvar zbog koje to radi.

- Ne radim to zbog nikakve zlobe. Naprosto ne želim da postanu razmažena derišta - izjavio je Ramzi. Njegova najstarija kći Megan tek je za 16. rođendan prvi put bila u njegovom restoranu.

- Naša deca ne sede s nama u prvoj klasi kad putujemo avionom. Kada budu zaradili svoj novac više će ga ceniti i neka ga troše kako žele. Ja sam svoj novac teško zaradio - rekao je Remzi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Happy first Monday lockdown @oscarjramsay this time it’s going to fly by !

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on Nov 9, 2020 at 5:29am PST

Remzi je rođen u Škotskoj. Živeo je s ocem alkoholičarem i nasilnikom i majkom koja je bila medicinska sestra, a sam ima četvoro dece.

- Od prvog dana sam svojoj deci nametnuo da postoji red i rad. Osim što time želim da ih zaštitim od toga da postanu nekakvi razmaženi kreteni, takođe moram da poštujem svoj posao i ljude koji rade za mene, a ne da im neka razmažena klinčadija smeta dok rade samo zato jer im je tata šef. Nastojao sam da ih što normalnije odgajam. Svi nešto rade – čuvaju životinje, svako ima zaduženja po kući... Dobijaju džeparac, ali moraju da ga zarade - ispričao je Remzi.