ČUDO IZ PRIRODE Ova moćna mešavina poboljšava pamćenje, topi salo, čisti sinuse i jetru
Foto: Youtube/Printscreen

Jedan od najmoćnijih lekova ne samo da će poboljšati vaše pamćenje za neverovatnih 80 odsto, već ćete na taj način rastvoriti masne naslage sa kojima se godinama borite.

Ključni sastojak je ren, koji je bogat vitaminom C, kalijumom, vitaminima B1, B2 i B6, kao i gvožđem, magnezijumom i fosforom.

Zdravstvene prednosti rena:

1. Koren belog rena je prirodni pojačivač otpornosti organizma. Sadrži vitamin C, kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfor, kao i vitamine B, a smatra se zaštitnikom od prehlade i drugih sezonskih bolesti.

2. Glikozid sinigrin svoju ljutinu duguje supstanci koja otvara sinuse kada se konzumira, dok će udisanje sa ovim korenom pomoći i pri ublažavanju raznih drugih respiratornih tegoba.

3. Prirodni antibiotik i prirodni konzervans su nadimci koji krase ren, jer dokazano sprečava rast bakterija.

4. Odlična je namirnica ako želite da obavite detoksikaciju, jer podstiče čišćenje jetre, kao i eliminaciju štetnih materija iz organizma.

5. Ovo ljuto povrće olakšava i stabilizuje varenje i stimuliše rad creva, posebno ako ga konzumirate uz masnu i slanu hranu poput prazničnog pečenja.

6. Rendani oblozi od rena će smanjiti ukočenost telesnih mišića, reumatske bolove i oterati glavobolju (ako nanesete oblog na niti na nekoliko minuta).

7. Ren je i čuvar srca, koji podstiče cirkulaciju i preventivno deluje na kardiovaskularne bolesti.

Oprez

Aktivne supstance u hrenu mogu izazvati povraćanje i dijareju ako se konzumiraju u većim količinama - posebno ako se pripremaju tinkture svežeg korena sa više od 80 ml soka.

Ren se obično narenda sveže ili servira na kockice, jer kuvanjem gubi većinu svojih lekovitih svojstava.

Sastojci: 125 grama rena, 4 limuna, 3 kašike meda, 2 kašike cimeta i komad đumbira (oko 2 centimetra)

Priprema: Izmiksajte ren i đumbir u blenderu. Iscedite sok od limuna, dodajte u blender, dobro izmešajte pa dodajte cimet i med. Stavite dobro vezanu smešu u staklenu teglu. Uzimajte po jednu supenu kašiku mešavine dva puta dnevno pre jela, a ako vežbate i pre treninga.

Primenjujte ovo tri nedelje i nećete požaliti jer ćete dobiti fenomenalne rezultate.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading