BALKANSKA PROROČICA JE ZNALA SVE Baba Vanga je videla tragediju koju uskoro čeka svet, a znala ko će dobiti njen dar
Foto: Youtube/Printscreen

Vanga nije, kao većina ljudi, smatrala da je smrt odlazak zauvek: "Nemojte se bojati", savetovala je svojim gostima.

Htela je sve uputiti na ono u šta je ona verovala i što je jedino za nju i bilo moguće. Smrt je samo prelaz iz ove u drugu dimenziju. Nikad u sobi nije bila sama.

"Duhovi su transparentni i bezbojni, poput vode u čaši. Ali oni sjaje, emitiraju svetlo. Ponašaju se kao i mi, ljudi. Sede, hodaju, smeju se, plaču... Ja zaspim, oni me probude i kažu: "Ustani!" I zato svima kažem: Nema straha, svet neće umreti!"

Kao da gleda film, bugarska gatara prepričavala je hiljadama godina staru istoriju, a bila je i glasnik daleke budućnosti. Svi su želeli da znaju kako je ona vidi.

"Sećate li se detalja nakon transa?"

"Ne, ne sećam se gotovo ničega. Nakon transa vrlo sam iscrpljena i umorna gotovo celi dan."

"Lažu li vam ljudi?"

"To je veoma retko. Većina se ne usuđuje da me laže."

"Da li uzimate lekove?"

"Ne, pre mnogo godina doktor mi je zbog pritiska preporučio tablete. Međutim, prestala sam da ih uzimam jer sam loše reagovala na njih, usta su mi se počela jako sušiti, nisam mogla normalno micati jezik, bila sam pospana, a kad bih popila vodu, nije mi imala ukus vode."

"Kako se opuštate?"

"U tišini. Zatvorim se u sobu i ne želim nikoga da vidim. Ležim na leđima u tišini. To je jedini način da se zaista opustim."

I danas postoje žestoke rasprave o tome da li su slike i predviđanja koje je videla zaista njeni ili je reč o nečemu drugom, mističnom i zagonetnom. Tolika je bila snaga, širina, dubina i preciznost njenih vizija.

Neki eksperti još i danas rade na dešifrovanju njenih reči. Mnogo je toga ostalo nedorečeno, neobjašnjeno, zagonetno – kao poruka pod ključem. Dešifrirat će se verovatno, veruju mnogi, u godinama koje dolaze.

Vangelia je, kako je napisano u nekim ruskim novinama, bila ‘’fantastična realnost i istovremeno najzagonetnija istina’’.

Posetioci su joj svakodnevno iznosili svoje tragedije, bolesti, boli, kao i veru u neograničene moći i nadu u duhovno i telesno ozdravljenje. Posetili su je najveći svetski moćnici, ali i siromašni iz njenog sela. Pripisuju joj da je predvidela sudbine Hitlera, Putina, Gorbačova, Staljina, Lejdi Di, Džeki Kenedi, kao i najveće svetske tragedije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading