EMOTIVNA ISPOVEST NEDE UKRADEN: Na ivicama suza govorila o karijeri, životu, Titu, Brežnjevu i Gadafiju!
screenshot/premijera

Pevačica Neda Ukraden otkrila je detalje svojih nastupa pred velikim državnicima poput Tita i Gadafija.

– Pevala sam najširijem sloju ljudi, od profesora do zemljkoradnika, od narodnjaka do rokera, Tita, Gadafija… Pevala sam 10 puta i još bar 30 umetnika, mojim kolegama, to sam zvala pevanje sa strahovanjem, nije Tito bio opasan, već je sama organizacija bila drugačija, sve se merilo, svaka reč… Pokojna Jadranka Stojaković je pevala „Ima neka tajna veza“, sve je to bilo u redu, ali pošto se Tito u tom trenutku razveo od Jovanke, to je bila jedna sumnjiva pesma – priča Neda kroz smeh.

– Bilo je treme, jednom se desilo da je jedna pevačica pevala „Zemljo moja“ i počne žene da plače, i plače, ne može da se zaustavi, a Tito na tri metra. To je strašno, ne znaš šta će da se desi, svi su aplaudirali, pa i on, ali svi u protokolu te gledaju namrgođeno, isprepadaš se – otkriva pevačica.

– Ja povedem orkestar, došli smo blizu Dobanovaca, šator za nas umetnike da se presvučemo, ne znam ni kome pevamo, oni kažu „videćeš“… I onda odjednom saznamo da pevamo za Tita i njegove goste. Kad je došao red na mene, ja vidim Brežnjeva. Ne da su mi se noge odsekle, nego ne znam kako mi strofa ide – govori Neda.

– Otpevam ja, kad vidim Brežnjev ide prema meni, ja rek’o sad „gotovo“...

Nastavak teksta pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading