RUSI SE KUNU U NJEGA Ovaj čudesni napitak topi kilograme, jedan sastojak je ključan
Foto: pexels.com

U čemu je razlika između braon heljde i ove zdravije, zelene, od koje se pravi eliksir zdravlja?

U termičkoj obradi – braon heljda na svom putu do rafova u supermarketima ili prodavnicama zdrave hrane prolazi kroz dva do tri ciklusa termičke obrade tokom kojih ona izgubi i do 30 procenata svojih korisnih sastojaka jer temperatura na kojoj se prži razlaže mnoge vitamine i fermente. Sa druge strane, zelena heljda nije termički obrađena, te su svi važni sastojci očuvani.

Zelena heljda ima mnoštvo dobrobiti:

- Manje je kalorična od braon, termički obrađene heljde
- Sadrži viši nivo lako usvojivih bjelančevina
- Potpomaže ubrzavanje i normalizaciju metaboličkih procesa u organizmu
- Učestvuje u procesima snižavanja nivoa lošeg holesterola u krvi
- Utiče na rad kardio-vaskularnog i nervnog sistema i rad mozga

Čarobni ruski napitak od zelene heljde

Za pripremu ovog napitka u koji se ruski travari i nutricionisti kunu potrebno je svega par sastojaka, a njegova priprema oduzeće vam samo nekoliko minuta, pa tako vrlo lako možete uključiti ovakvo čišćenje u svoju svakodnevnu jutarnju rutinu. Važno je da se napitak popije na prazan stomak, obavezno prije doručka i jutarnje kafe.

Jedna supenu kašika zelene heljde potrebno je samljeti u blenderu, a zatim dobijeni prah preliti sa pola šolje kefira, fermentisanog mleka ili jogurta i promiješati tako da se dobije homogena masa. Nakon toga dobijeni napitak ostavite da odstoji oko 30 minuta i popijte ga. Po želji možete dodati i malo cimeta za bogatiji ukus.

Na koji način zelena heljda čisti naš organizam

Zahvaljujući svojim lako usvojivim bjelančevinama, vitaminima i antioksidativnim svojstvima, zelena heljda čisti sve toksične nusprodukte, radioaktivne elemente i teške metale iz krvi, limfe i crijeva, čime pospješuje uspostavljanje normalne crijevne mikroflore, poboljšava procese varenja i ubrzava metabolizam i sagorijevanje masti u organizmu. Za ovakvo “generalno čišćenje” dovoljno je svega dvije nedjelje, piše pcnen.com.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading