MESI, RONALDO, BENZEMA DELE JEDNU TAJNU Sjajni fudbaleri tamane ovu "supernamirnicu", koja ubrzava metabolizam i mršavljenje
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Dobro je poznato da sjajni fudbaleri moraju mnogo da ponese računa o ishrani, a posebnu dijetu dele Leo Mesi, Kristijano Ronaldo i Karim Benzema. Naime, oni dele tajnu posebne "superfood" koja im pomaže da budu na najvišem nivou i posle tridesete godine, piše Slobodna Dalmacija.

Trio dobitnika Zlatne lopte i dalje igra na vrhunskom nivou iako su naravno već zakoračili u godine u kojima se mnogi fudbaleri povlače. Ishrana je od ogromnog značaja u modernom fudbalu, a to se najbolje pokazalo na primeru Ronalda, Mesija i Benzeme.

Prema pisanju španskih medija, "superfood" je postao popularan u svlačionicama širom sveta i u suštini etiketira proizvode koji imaju važne hranljive sastojke. Prvi, koji zadovoljava sve kriterijume koji su potrebni fudbalerima je morska trava, koja je u poslednje vreme zabeležila porast potrošnje u SAD. Poznato je da morske alge pomažu da okeani ostanu čisti, ali imaju i sedam puta više proteina od mesa, ribe i povrća.

 

Sadrže i vitamine A, B1, B2, C, D, E, kao i kalcijum, gvožđe, vlakna i kalijum, tako da su igrači puni energije za mečeve i treninge. Pored toga, ubrzava metabolizam i na kraju pomaže kod mršavljenja, a veliki plus je što nema kalorija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading