IZGLEDAJTE KAO NIKOL KIDMAN "80:20 dijeta" će rešiti sve vaše probleme (FOTO)
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Glumica Nikol Kidman poznata je po svojoj savršenoj figuri otkako je davnih dana zablistala na holivudskom glumačkom nebu.

Lepa glumica nikada nije krila da jako vodi računa o svom izgledu i zdravlju, a ako ste se pitali koja je njena tajna i kako uspeva biti toliko vitka svih ovih decenija, odgovor je napokon stigao.

IZGLEDAJTE KAO NIKOL KIDMAN

Foto: Shutterstock

 

Australijska glumica praktikuje posebnu ishranu, poznatiju kao dijeta 80:20. To znači da 80 posto vremena jedete zdravu hranu, a da se preostalih 20 opustite i uživate u omiljenim slatkišima, grickalicama i testu.

- Uopšte nisam stroga što se ishrane tiče. Jedem sve, ali umereno - otkrila je glumica u intervjuu za "Los Angeles Times."

- Pokušavam da 80 posto hrane koju jedem bude zdrava. Ponekad padne na 70 posto, ali mislim da je najvažnije pronaći ono što vam odgovara, a zaista sam puna energije - dodala je.

Nutricionisti podržavaju ovu dijetu jer ne znači izbacivanje bilo koje vrste namirnica, niti opsesivno brojanje kalorija.

Osim toga, savetuju da se obroci unapred planiraju kako bi se imala bolja kontrola nad hranom koja se unosi. 

Kako izgleda dijeta 80:20?

Pravilo 80:20 znači da ćete i dalje bez griže savesti moći uživati ​​u večeri ili piću s prijateljima, a koncept uživanja u hrani ostaće vam vrlo poznat.

Nikol Kidman

Foto: Shutterstock

 

Stvar je vrlo jednostavna - 80 posto vremena jedete zdravo, a 20 posto vremena počastite se omiljenom hranom, dezertom, ili pićem. Ako, na primer jedete tri zdrava obroka dnevno, tada su tri nezdravih vaših 20 posto za tih nedelju dana, ili ako jedete pet malih obroka dnevno, tada možete pojesti sedam malih poslastica nedeljno.

Za još bolje rezultate "uštedite" kalorije nedelju dana i držite se plana, a onda "odmorite" za vikend. Isto pravilo možete primeniti i na vežbanje.

Više fotografija zanosne Nikol i rezultata njene ishrane pogledajte u galeriji ispod:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading