PRIRODNI LEK ZA HEMOROIDE: Recept za pastu od belog luka
Foto: Shutterstock

Rektalni problemi, nažalost, mogu pogoditi svakog i u svako vreme. Međutim, postoje stvari koje možete odraditi kod kuće i olakšati simptome ili ih trajno ukloniti.

Ležeći je položaj najprikladniji za one koji pate od hemoroida jer se na taj način mogu rešiti bolnih osećaja anusu. Osim toga, preporučuje se upotreba medicinskih krema koje će ukloniti upalni proces tokom noći.

Najpogodnija pozicija za spavanje je ležanje na boku, a najbolje je da menjate strane tako da krv ne stagnira. Ne preporučuje se spavanje na leđima jer ta pozicija olakšava protok krvi u vene rektuma, čime se povećava pritisak na ovom području.

Zbog svojih protivupalnih svojstava, beli luk se koristi za lečenje hemoroida jer potpuno uništava infekciju u venama i uklanja sve kasnije upale. Beli luk pomaže u smanjenju hemoroida i ne uzrokuje nikakvu nelagodu.

Recept za pastu od belog luka:

Pomešajte jednu kašičicu meda, 20 g fino naseckanog belog luka i 50 ml mleka. Kuvajte smesu uz stalno mešanje. Gustu masu treba pažljivo usitniti i ostaviti da oko 3 sata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading