NEVEROVATNO OTKRIĆE Slanina je zdravija od maslinovog ulja
Foto: Shutterstock

Naučnici su došli do neverovatnog otkrića - svinjska mast nije samo jestiva, već bi trebalo da bude uključena u ishranu, posebno u hladnoj sezoni. Osim toga, prema rečima stručnjaka, mnogo je korisnije za telo od reklamiranog maslinovog ulja!

A te predrasude koje su prodrle u našu svest potpuno su neosnovane.

Mit 1. To je čista mast. Ovo je istina. Ali oni su prirodni, bez GMO, pa se potpuno razgrađuju i pretvaraju u energiju, a ne centimetre u predelu struka. A koliko slanine možete pojesti odjednom?

Mit 2. To je čisti holesterol. Ovo nije istina. Holesterol je prisutan u mastima, ali ne toliko. Dakle, nemoguće je živeti bez holesterola - on formira krvne ćelije i takođe je deo ćelijskih membrana.

Mit 3. Višak masti Iako je količina kalorija u slanini prilično visoka - 770 kcal / 100 grama, ali osećaj sitosti će ostati dugo vremena, jer je to takozvani "dugački sadržaj kalorija" - glavni snabdevač energije.

Mit 4. Slanina i hleb su nespojivi. Nije istina! Komad slanine sa raženim hlebom, pa čak i sa belim lukom, odlična je užina i, još više, prevencija mnogih bolesti.

Mit 5. Ne možete kuvati na masti, posebno prženje Ovo nije istina! Naučnici sa Univerziteta iz Engleske kažu da se supstance koje izazivaju rak nikada ne stvaraju kada se slanina zagreje. Ali kada se zagreju sve vrste biljnih ulja, to se dešava.

I konačno. Da li ste znali da je sveža ili sušena svinjetina zajedno sa povrćem deo mnogih dijeta? Američki nutricionisti bukvalno prisiljavaju pacijente da ovaj proizvod uključe u svoju ishranu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading