Ublažite simpotme infekcija respiratornog sistema: Recept za prirodnu infuziju
Foto: Pixbay

Medenu infuziju možete uzimati na kašiku kad god osećate da vas pecka u grlu ili počinje da vas tera na kašalj, ali je možete uzimati i preventivno.

Isto tako, možete je dodavati u topli čaj koji će se vrlo brzo pretvoriti u superzdravi zimski imunonapitak.

Osim što je prirodno slatka, ova mešavina meda i biljaka je ujedno pikantna zahvaljujući đumbiru i pomalo intenzivnog ukusa zahvaljujući belom luku. Njenoj posebnoj aromi, ali i delotrovnim  svojstvima, uveliko idoprinose i mediteranski začini, ruzmarin i majčina dušica. 

Recept za medenu infuziju 

Sastojci:

  • komadić đumbira (dužine 2,5 cm)
  • 4 manja čena belog luka
  • po 2 stabljike svežeg ruzmarina i majčine dušice (ako ne nađete, uzmite sušeno bilje) 
  • 220 g sirovog meda

Priprema:

Narendani đumbir i beli luk stavite u čistu teglu srednje veličine pa im dodajte grančice ruzmarina i majčine dušice – po potrebi grančice prepolovite kako bi stale u teglu. Zatim prelijte medom, poklopite i ostavite da odstoji nedelju-dve, najbolje negde uz osunčani prozor. Što duže ostavite infuziju da odstoji, to će ukusi i mirisi biti intenzivniji. Svaki dan malo okrenite teglu kako bi med bolje prožeo biljke. Potom procedite i vaša medena infuzija je gotova. Čuvajte je na tamnom mestu dobro poklopljenu. Najbolje je iskoristiti je u roku od godinu dana, piše alternativa za vas.

Komentari (0)

Loading