NAJJAČA DOMAĆA INFUZIJA  Samo jedna doza je dovoljna da se ne razbolite i sprečite razvoj malignih ćelija
Foto: Youtube/Printscreen

U grobnicama faraona, ova biljka, kao glavni sastojak pića, bila je glavni sastojak mešavine za balzamiranje. Tako da je svakako jedna od biljaka koju svako treba da ima u svojoj kućnoj apoteci.

Žalfija je odlično sredstvo za pročišćavanje krvi i izbacivanje sluzi iz organizma. Jača krvožilni sistem, stimuliše cirkulaciju, deluje protiv krvarenja i upala. Dok, s druge strane, kurkuma, drugi sastojak ima antibakterijska svojstva, što znači da uništava ćelije virusa i mikroba u telu.

Neizostavan je sastojak mnogih domaćih preparata protiv gripa, prehlade i respiratornih infekcija. Prirodni je analgetik, borac protiv dijabetesa i deluje kao odlična preventiva protiv mnogih kancerogenih bolesti: raka dojke, prostate, debelog creva, kože i pluća.

Čak se veruje da kurkumin može sprečiti razvoj već formiranog raka. Tradicionalna medicina preporučuje mešanje žalfije sa mlekom, a ako dodate kurkumu i med, dobijate domaću infuziju.

Sastojci:

– 250 ml mleka

– 1 kašika sušene žalfije

– 1 kašičica meda

– 1 kašičica kurkumina u prahu (1/2 za decu)

Priprema:

U šerpu sipajte 250 ml mleka, dodajte 1 kašiku suve žalfije i kuvajte u njoj. Čim mleko počne da ključa, poklopite ga i ostavite 15 minuta. Ocedite mleko, dodajte 1 tsp. meda i 1 kašičica kurkume u prahu (pola kašičice za decu) i dobro promešati. Ovaj napitak pripremite pre spavanja i pijte toplo najmanje pola sata pre spavanja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading