ČIM SE PROBUDITE, UČINITE OVO, BIĆE VAM ODMAH BOLJE Dr Aranđelović savetuje kako da se rešite glavobolje i hipertenzije
Foto: Youtube/Printscreen

Vrtoglavica, mučnina i pulsirajući bol u glavi su česti pratioci promene vremena. Promena toplog i hladnog vremena i fluktuirajući vazdušni pritisak pogađaju čak i savršeno zdrave ljude, koji se tada osećaju umorno i slabo, a od glavobolje posebno pate oni sa neregulisanim krvnim pritiskom.

Okidači za jake glavobolje su promene vlažnosti i temperature vazduha, oluje, suv vazduh. Kako da sebi pomognemo u ovim slučajevima, objasnila je doktorka opšte medicine Slavica Aranđelović.

"Problem meteoropatije povezao bih sa klimatskim promenama. Klimatske promene se dešavaju oduvek, da se ne bismo plašili, dešavaju se svakih 11 godina i svakih 400 godina su velike promene, sada smo u tom ciklusu.

Postavlja se pitanje zašto naši preci nisu imali ove probleme. U poslednje vreme svi imamo veliki problem sa meteoropatijom. Do 20. veka čovek je živeo u skladu sa prirodom, danas je malo drugačije, uništili smo svoje aure. Kada govorimo o vremenskim promenama, govorimo o dnevnim i sezonskim promenama. I uzrokuju poremećaj naših funkcija. Moramo više da se povežemo sa prirodom“, objasnila je dr Slavica u emisiji „Puls Srbije“ na „Kurir televiziji“ i otkrila kako da se rešite tegoba koje izaziva meteoropatija.

"Moramo da promenimo navike, da se više povežemo sa prirodom. Ljudi su postali zavisni od društvenih mreža. Preporučio bih svima da rade vežbu kada se probude. Istezanje u krevetu, posle buđenja treba tapšati po celom telu, dobro protrljati oči i ušne resice. Sav teret glave je na ušnoj resici, posebno tu treba da je trljamo kako bi se energija kretala duž kičmenog stuba. Treba obratiti pažnju na ruke, prvo treba izmasirati sredinu dlana, zatim poslednji zglob na svakom prstu. Uskoro ćete videti pozitivne zdravstvene promene", savetovao je dr Aranđelković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading