ISPRAVKA: Tibetanski ELIKSIR MLADOSTI neće zaustaviti starenje
Foto: Youtube/Printscreen

Portal Alo.rs objavio je datuma 10.08.2022. godine članak pod nazivom: 

KORISTI SE SAMO 2 PUTA GODIŠNJE Neverovatno moćan eliksir za jetru i bubrege

Napomena: U ovom tekstu su izmenjeni naslov i sporne tvrdnje, na osnovu analize portala Raskrinkavanje.ba.

Recept koji smo preneli i koji navodno "briše bore", a pravi se od limuna, meda i maslinovog ulja NEMA nikakav dokazani uticaj na bore i starenje.

Dakle, mešavina meda, limuna i belog luka ne zaustavlja starenje. Ove namirnice mogu da imaju delotvoran uticaj na organizam sa antibakterijske i antivirusne strane, piše u analizi, ali su nedovoljno istražene da bi se tretirale kao lek. Potrebna su dodatna istraživanja na ljudima da bi se tvrdilo tako nešto.

Kada je reč o tvrdnjama vezanim za “usporavanje starenja”, obe namirnice (beli luk i med) su bogate antioksidativnim stvarima, koji su dobri za imunološki sistem i zdravlje mozga.

Ipak, kako se navodi u Healthlineu, potrebno je provesti još istraživanja kako bi se utvrdilo može li beli luk da ima preventivno dejstvo ili uspori bolesti povezane sa starenjem, kao što su Alchajmerova bolest i demencija.

Što se limuna tiče, to je voće bogato vitaminom C i antioksidansima. Ima niz dokazanih i potencijalnih zdravstvenih koristi. Maslinovo ulje takođe sadrži niz zdravih sastojaka.

Iako konzumiranje ovih namirnica, odvojeno ili u smesi, može da doprinese dobrom zdravlju, ne postoje dokazi da one usporavaju ili zaustavljaju starenje.

Neki navodni efekti “tibetanskog eliksira mladosti”, kao što je, recimo, "peglanje bora", potpuno su izmišljeni. Kako je Raskrinkavanje već pisalo, duboke bore ne mogu biti uklonjene ili “ispeglane” bez medicinskih tretmana.

Dakle, nema magičnog elikisira protiv starenja jer je starenje prirodni proces koji se završava smrću, a iako imaju neke benefite za zdravlje, potreban su dodatna istraživanja za uticaj belog luka, limuna, meda na zdravlje čoveka.

Prenošenje ovakvih navoda je pseudonauka i izvinjavamo se čitaocima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading