POPULARNI LEK NAŠIH BAKA Moćniji prirodni preparat za čišćenje pluća ne postoji

alo.rs/S.Ć. | Žena 12.07.2022 11:04

Problemi sa plućima mogu biti uzrokovani infekcijama, raznim drugim stanjima, alergijama i naravno pušenjem

Foto: Youtube/Printscreen

Kod većine ljudi se tokom života javljaju problemi sa plućima, a najčešće su astma, bronhitis i različiti oblici kašlja. Problemi sa plućima mogu biti uzrokovani infekcijama, raznim drugim stanjima, alergijama i naravno pušenjem.

Donosimo vam popularan lek protiv ovih problema, posebno astme, plućne i srčane. Lek su u različitim varijantama spremale još naše bake, a po mnogim iskustvima znale su šta rade.

Evo šta vam je potrebno i kako da se pripremite:

- pola kilograma crvenog luka

- pola kilograma šećera

– 2 limuna

– 1,5 litara vode

– 7 velikih kašika domaćeg meda

U metalnoj posudi umereno zagrejte šećer i mešajte dok ne porumeni, dodajte sitno seckani crni luk, kratko propržite i dodajte vodu. Sve zajedno prokuvati tako da voda ključa na umerenoj temperaturi dok 1/3 vode ne ispari.

Zatim ostavite da se ohladi, dodajte sok od 2 isceđena limuna i med i sve dobro promešajte dok se potpuno ne ujednači. Ostavite da odstoji, pa smesu procedite (od parčeta crnog luka) i čuvajte u staklenoj flaši.

Potrebno je konzumirati 1 supenu kašiku napitka pre svakog obroka dok se cela količina ne potroši. Ako je potrebno, napravite novu mešavinu i ponovite postupak dok se pluća ne zaleče.

Deca uzimaju male kašičice napitka pre svakog obroka. Imajte na umu da niste alergični na crveni luk.
BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više