PRIRODNA TRANSFUZIJA Ova 3 vitamina bukvalno hrane krv
Foto: Pexels

Krv je esencijalna za organizam jer prenosi kiseonik i hranljive materije do organa u telu zato je neophodno hraniti se tako da obezbedite sve hranjlive sastojke koji su potrebni za krv.

  • Prenosi kiseonik i hranljive materije do organa, vitamine i minerale kako bi podržala njihov rad.
  • Kontroliše krvarenje, jer sadrži trombocite koji omogućavaju da se krv zgruša, ukoliko dođe do krvarenja.
  • Bori se protiv infekcija. Naš iminitet koristi našu krv da prenosi imune ćelije i antitela do mesta infekcije. Poboljšanje zdravlja krvi pojačaće mogućnost tela da se bori sa infekcijama i brzo očisti organizam.
  • Čisti telo. Krv pomaže da se otpadni proizvodi iz naših organa prenesu u bubrege i jetru. Krv se filtrira u jetri omogućavajući da se toksični otpadi što pre izbace iz organizma.
  • Reguliše telesnu temperaturu, jer apsorbuje i distribuira toplotu po našem telu.
  • Da bi krv bila zdrava potrebno je nekoliko vitamina, ali su ključni gvođže, vitamin B12 i folna kiselina.

    Gvožđe

    Postoje dva izvora gvožđa biljni i životinjski. Biljni izvori gvožđa su obogaćene žitarice, pasulj, sočivo, tofu, spanać, suvo voće, sok od šljiva i orasi. Kada je reč o namirnicama životinjskog porekla tu uključujemo piletinu, crveno meso i ribu.

    Vitamin B12

    Nedostatak ovog vitamina može da izazove anemiju. Najviše ga ima u namirnicama životinjskog porekla, mleku,piletini, ćuretini, ribi i većini mlečnih proizvoda.

    Folna kiselina

    U namirnice koje su bogate folnom kiselinom ubrajamo tamnozeleno lisnato povrće, pasulj, grašak, orašaste plodove, a od voća jagode, limune, pomorandže, banane i dinje.

    PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

    Komentari (0)

    Loading