ČUDOTVORNO VOĆE, JAČE OD LEKOVA Najefikasniji recept za čišćenje jetre učiniće je 20 godina mlađom
Foto: Pexels

Jetra obično sadrži oko 5 odsto masti u sebi. Veći nivo masnoće u ovom organu dovodi do bolesti koja se popularno zove masna jetra. Jetra je organ koji može sam da se regeneriše, ali ako se na neki način utiče na njeno delovanje, može da povredi celo telo.

Ako vam je lekar dijagnostikovao masnu jetru, trebalo bi da je se rešite što je pre moguće jer može biti izvor brojnih zdravstvenih problema.

Još jedna ozbiljna bolest jetre je nealkoholni stetohepatitis. Ova bolest može dovesti do raka jetre i poznato je da je fatalna, zbog čega bi trebalo da naučite kako da se nosite sa njom.

Ovo je obično uzrokovano prekomernom težinom, brzim gubitkom težine, nezdravom ishranom, operacijom ili crevnim bolestima. Na sreću, postoji mnogo prirodnih rešenja za većinu problema sa jetrom.

Svakodnevno jedemo različito voće, a da ne znamo njihove zdravstvene prednosti. Na primer, voće tamarinda je odlično za uklanjanje masti iz jetre i može da leči skoro sve probleme sa jetrom. Voće će detoksikovati vaš organizam, poboljšati varenje, zaštititi jetru, sniziti holesterol, izlečiti sve probleme sa žuči i poboljšati opšte zdravlje.

Evo kako da ga koristite za lečenje bolesti jetre i hepatitisa:

Stavite 2 šake oljuštenih tamarinda i stavite u blender sa litrom vode, pa dobro promešajte, i pijte tečnost tokom dana. Dodajte malo meda ako želite.

Za pripremu čaja od tamarinda stavite 25 dobro opranih listova tamarinda u posudu sa 1 litrom vode, a zatim smesu kuvajte 15-20 minuta i ostavite da se ohladi.

Ako želite, dodajte malo meda i smeđeg šećera, mada preporučujemo da čaj pijete bez zaslađivanja.

Pijenje dva puta dnevno (ujutru i uveče) izlečiće sve probleme sa jetrom i poboljšati zdravlje.
BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading