Prirodno eliminiše toksine: 5 superčistača organizma
Foto: Shutterstock

To može izazvati hronični umor, ekstremnu slabost, upalu, zdravstvene probleme povezane sa sinusima, probavne poremećaje poput gasova i nadimanja, kao i probleme s kožom kao što su akne, osip, ekcem, psorijaza i prekomerna suvoća kože. Telo prirodno eliminiše toksine kako bi izbeglo zdravstvene probleme, a proces detoksikacije pomaže jetri i žučnoj kesi u obavljanju ove funkcije. Stručnjaci Centra za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i fitnes "Master Physical" predlažu vam pet najboljih namirnica za čišćenje iznutra.

1. Glutation iz limuna

Prepun vitamina i antioksidanata, limun se smatra moćnim sastojkom za detoksikaciju. Visoka količina vitamina C u limunu je potrebna telu da napravi jedinjenje koje se zove glutation. Glutation pomaže jetri u procesu detoksikacije. Osim toga, iako kisele prirode, limun ima alkalni efekat na telo, što zauzvrat pomaže u obnavljanju pH nivoa u telu.

2. Svemoćna cvekla

Cvekla je zaista jedna od najmoćnijih namirnica za detoksikaciju organizma. Sadrži betain i pektin, koji pomažu u zaštiti jetre i digestivnog sistema. Ove hemikalije mogu očistiti telo i na taj način smanjiti količinu toksina koje možda nosite sa sobom. Osim toga, velika količina vlakana u cvekli poboljšava varenje i pomaže telu da eliminiše otpad.

Prirodno eliminiše toksine: 5 superčistača organizma

Foto: Shutterstock

 

3. Zeleni čaj svakog dana

Zeleni čaj je odličan dodatak svakom programu detoksikacije zbog visoke antioksidativne vrednosti a održava organe zdravima, održava telo hidriranim i pomaže izbacivanju toksina iz tela.

4. Avokado protiv artritisa

Prepun antioksidanata, avokado pomaže u uklanjanju štetnih toksina iz vašeg tela. Istraživači s Univerziteta u Mičigenu otkrili su da su ljudi koji imaju visok nivo glutationa zdraviji i manje je verovatno da će patiti od artritisa.

Prirodno eliminiše toksine: 5 superčistača organizma

Foto: Shutterstock

 

5. Đumbir prirodni čistač

Đumbir se takođe smatra jednom od najboljih biljaka za detoksikaciju. Pomaže u uklanjanju štetnog otpada i toksina iz debelog creva, jetre i drugih organa. Veoma je koristan za jetru, posebno ako je masna zbog konzumiranja previše alkohola.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading