OVO SU BLAGOTVORNA DEJSTVA MEDA Nećete verovati koliko je zdrav
Foto: Shutterstock

Ukoliko niste znali med dobro deluje i na proces varenja, podstiče rad creva i normalizuje stolicu.

Med blagotvorno deluje na želudačno-crevna oboljenja koja su praćena povećanjem želudačne kiseline, kako su pokazala ispitivanja. Dokazano je da kod čira pomaže u zaceljenju želudačne sluzokože, samo ga treba uzimati u jednoj i po do dve čaše pre jela, ili tri sata posle obroka.

Nutricionisti naglašavaju da med sadrži važne aminokiseline neophodne u svakodnevnoj ishrani.Poseduje i minerale kalcijum, fosfor, hlor, fluor, nikl, gvožđe.

Med je vrlo pogodna hrana za decu i sportiste, stare i iznemogle, kao i za sve one koji se bave fizičkim ili intelektualnim radom.

Med ima antibakterijsko i antifungicidno dejstvo.Takva svojstva meda, uz  njegova hranljiva i lekovita svojstva, doprinose da je med izvanredna hrana,da obnavlja tkiva, da uklanja bol, da stimuliše i poboljšava rad srca, da uklanja zamor, da ublažava razne upale, da povećava otpornost organizma, da deluje umirujuće na nervni sistem, da u mnogim slučajevima trovanja ima protiv otrovno dejstvo, da reguliše krvni pritisak, da ublažava tegobe u slučaju oboljenja štitne žlezde hroničnih i akutnih oboljenja disajnih organa,da jača organizam dece, iznemoglih i obolelih osoba, da smanjuje staračke slabosti, da pospešuje oporavak od raznih oboljenja jetre, bubrega, prostate, nervnog sistema, da jača umne i fizičke sposobnosti...

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading