ZA DAN POSLE Ako ste preterali sa hranom, ovo je najbolji način da očistite organizam
Foto: Shutterstock

Nadutost, usporena probava te druge probavne tegobe javljaju se kao posledica loše ishrane, ali druge namirnice mogu sanirati nastalu štetu.

Ubrzan način života zbog kojeg nemamo vremena za konkretne obroke teraju nas na pribegavanje brzim zalogajima koji često i nisu najzdraviji izbor, no healthdigezt.com navodi kako s nekoliko ključnih namirnica možemo poništiti delovanje onih nezdravih.

CHIA SEMENKE

Sa samo dve kašike chia semenki, svom ćete organizmu pružiti dovoljno vlakana koja će uticati na probavu, a zbog antioksidansa koje sadrže, chia semenkama rešićete se toksina iz tela.

SUPA U KOJOJ SE KUVALO MESO

Bilo da ste kuvali piletinu, teletinu ili ribu u vodi, ona će biti bogata nutrijentima, a budući da je jednostavno probavljiva, telu će trenutno pružiti potrebne nutrijente.

MORSKO POVRĆE

Morska trava jedino je povrće koje je bogato vitaminom B-12 i koje će vas rešiti tromosti i nadutosti. Osim toga, bogata je kalcijumom, fosforom, magnezijumom i kalcijumom te je dobra za celokupno zdravlje.

SOK OD ALOE VERE

Sok od aloe vere odličan je za čišćenje creva, a umanjuje i upale te štiti creva. Uostalom, ovaj sok povećava i količinu dobrih bakterija u crevima te na taj način pomaže prilikom probave.

ČAJ OD MASLAČKA

Ispijanjem čaja od maslačka eliminisaćete nadutost i nakupljanje vode u telu, a pripremanjem čaja od korena maslačka očuvaćete zdravlje stomaka, ali i postaknuti telo na mršavljenje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading