Kakao kao lek: Ublažava menstrualne bolove, pomaže kod alergija i astme i još mnogo toga
Foto: Shutterstock

Prvo su ga koristile Maje, a kasnije su ga donele u Evropu, gde je u to vrieme korišćen kao lek. Vreme je da preokrenemo staro u novo i da i danas koristimo kakao kao lek.

Može ublažiti menstrualne grčeve

Kada je u pitanju prirodno ublažavanje mentrualnih bolova, konzumiranje tamne čokolade je savršeno rešenje. Tamna čokolada sadrži ovaj kakao koji opušta, jer sadrži nutrijent koji se zove magnezijum. Ako osećate bol u područjima kao što su kukovi, bedra i stomak, kakao napitak je idealno rešenje za smirivanje miišića materice.

Može smanjiti šanse za gojaznost

Ako ste mislili da kakao uzrokuje debljanje, iznenadićete se. Osim ako ne konzumirate veliku količinu crne čokolade, zdrave doze zapravo pomažu u kontroli težine.

Kakao uključuje fitonutrijente, supstancu koja dolazi iz biljaka i veoma je zdrava. Kakao takođe ima malo masti i šećera i odličan je za podizanje nivoa energije i istovremeno osećanje sitosti. Dakle, ako želite zdravo rešenje za mršavljenje bez osećaja gladi, kakao prah je prirodni lek za to.

Može pomoći osobama sa astmom i alergijama

Kakao sadrži dva posebna jedinjenja koja se zovu teobromin i teofilin i oni se smatraju antiastmatičnim. Prvi, teobromin, pomaže u olakšanju disajnih puteva u vašim plućima i štiti od raka pluća jer smanjuje rizik od alergija; dok teofilin pomaže vašim disajnim putevima da se opuste i ima protuupalna svojstva.

Može imati koristi za zube i kožu

Kakao je odličan za zaštitu desni od karijesa.Sadrži polifenole koji pomažu u borbi protiv kiseline koja napada vašu zubnu gleđ.

Ne samo da kakao pomaže vašim zubima da ostanu zdravi, već je i odličan za vašu kožu. Verovatno ste verovali da čokolada uzrokuje akne, ali to je dokazan mit. U stvari, može biti od koristi vašoj koži. Posvećen je zaštiti od sunca i ukupnoj hidrataciji vaše kože.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading