PRE SPAVANJA STAVITE OVO POD JEZIK Usporava starenje, štiti telo od bolesti, budimo se odmorni
Alo/ Ilustracija


To je mešavina meda i ružičaste himalajske soli koja se stavlja pod jezik pre odlaska u krevet. Ova so je zaista posebna, pomaže našem telu da postane alkalno i tako se uspešnije bori sa raznim bolestima. Takođe pomaže u regulaciji serotonina, koji je veoma važan u borbi protiv depresije.

Serotonin je neurotransmiter koji reguliše kontrakcije mišića, reguliše telesnu temperaturu, apetit i bol i kontroliše naše ponašanje, krvni pritisak i disanje. Kada se poremeti ravnoteža serotonina u telu, javljaju se depresija i drugi poremećaji ponašanja, na primer poremećaji spavanja. Ovaj hormon se takođe naziva - hormon sna.

On kontroliše naš biološki sat, a više se luči uveče i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo. Osim toga, melotonin štiti naše telo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer podmlađuje ćelije i smanjuje mogućnost razvoja bolesti povezanih sa starenjem.

Inače, kako starimo, naše telo ga izlučuje sve manje i zato deca sve više spavaju, a stariji ljudi manje. Pomešajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i stavite u teglu. Stavite malo ispod jezika svake noći pre spavanja.
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading