Slušajte svoje telo: Ovo su glavni pokazatelji da je vaš organizam pun toksina
Freepik

Dnevni okidači stresa poput toksina, nepravilne ishrane, nedovoljnog spavanja i negativnog stava prema poslu ili osobama nam stoje na putu u postizanju ravnoteže i bacaju nas u toksični vrtlog, mogu da budu razlog mnogim tegobama.

Bitno je da se povežete sa vašim telom kako biste bili u stanju da čujete njegove znakove.

Evo nekoliko pokazatelja da u vašem organizmu ima dosta toksina:

Često vas muči nadutost

Naša tela treba da izbace otpad svaki dan. To uključuje pražnjenje creva barem jednom dnevno. Ako ne otpuštate otpad iz svog tela, toksini se vraćaju u krvotok i mogu da napraviti "haos".

Savet: Ako imate problema sa stolicom pokušajte da pijete više vode, vežbajte, uzimajte neki kvalitetni probiotik ili biljni čaj.

Imate loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što ti kvari večernji izlazak, on može ukazati i na to da ste puni toksina. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju mirise. Takođe, naslućuje kako vaša jetra i creva imaju problem s eliminacijom toksina.

Savet: Počnite da koristite čistač za jezik kako bi eliminisali bakterije koje prekrivaju vaš jezik. Uzimajte sveže začinsko bilje poput peršuna ili korijandera koji su fantastični za detoksikaciju jetre.

Smetaju vam mirisi

Ako imate snažne reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda vam to uzrokuju toksini u vašem telu. Često postajemo preosetljivi na spoljne mirise ako naša jetra ima problem s eliminisanjem različitih toksina iz našeg tela. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, naša tela i čula postaju izoštreni i mogu da izazovu reakcije poput glavobolje i mučnine.

Savet: Pomozite svojoj jetri začinskim biljem poput mlečnog čička i maslačkovog korena koje možete da konzumirate u obliku čaja.

Višak kilograma se jednostavno ne topi

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. "Poludeli" hormoni, nepravilna ishrana, a i toksini su jedan od njih. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni što znači da se u našim telima pohranjuju masnim ćelijama. Kada je telo njima preopterećeno može da bude nemoguće da se odbaci dodatna težina.

Savet: Ključno je da se pobrinete da telo na pravilan način izbacuje toksine. To znači da poboljšate prirodnu sposobnost tela da to učini i pronađe ravnotežu.

Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može da pomogne, ali smanjivanje izloženosti toksinima je izrazito važno.

Odaberite čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrinite se da se dobro oznojite, obavite veliku nuždu, hidratizirajte se i kvalitetno dišite svakog dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading