Čudotvorni napitak: Ovo je najzdraviji čaj na svetu
Foto: Shutterstock

Čaj od nane je odličan lek za stomačne tegobe, umiruje želudac i creva i doprinosi njihovom boljem funkcionisanju.

Osim što je ukusna, ima brojne zdravstvene prednosti.

Jedna od njenih prednosti je ta da čaj od nane pomaže u borbi protiv lošeg zadaha. Istraživanje iz 2007. godine pokazalo je da grgotanje čaja od nane i limuna može znatno pomoći u eleminisanju ove neugodne pojave.

Drugo istraživanje sprovedeno 2015. godine pokazalo je da ulje nane ima antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju pojave zubnog kamenca i bolesti desni. Aroma ovog čaja može ublažiti i simptome migrene. Takođe, može otčepiti nos i ublažiti infekcije gornjih disajnih puteva. Ulje nane ima identična dejstva.

Ljudi od davnina koriste nanu za probavne probleme, kao što su nervozan želudac, nadutost i gasovi. Nana ublažava grleve glatkih mišića koji mogu biti izazvani menstruacijom.

Ovaj čaj ne sadrži kofein, ali pozitivno utiče na mentalni kapacitet. Istraživanje Univerziteta Nortumbrija pokazalo je da nana poboljšava raspoloženje i sposobnost pamćenja.

Ako želite da se rešite viška kilograma, šolja čaja od nane vam može biti od pomoći jer pruža osećaj sitosti duži vremenski period.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading