BILJKA BESMRTNOSTI Napravite sami gel Aloe vere koji uništava ćelije raka!
Foto: pexels.com

Lekovita svojstva ove čudesne biljke poznata su od davnina, a gel Aloe vere možemo napraviti i sami kod kuće. Gel je bezbojan i želatinozne strukture, a nalazi se u unutrašnjem delu lista ove lekovite biljke.

Pre nego što krenete u pripremu, dobro operite ruke kako biste osigurali da u gel ne dospiju nikakve prljavštine ni bakterije. Trebaće vam nekoliko svežih listova aloe starije od dve godine.

Tek će tada gel imati sva svoja lekovita svojstva. Odsecite nekoliko spoljnih listova s biljke, a zatim ostavite lišće u uspravnom položaju nekoliko minuta da se tamnija smola isprazni.

Operite listove i nožem oljuštite kožu lista ispod koje ćete ugledati gel. Iscedite gel, dodajte nekoliko kapi ekstrakta koštica grejpa, ulje s vitaminom E ili neko drugo esencijalno ulje kako biste gel sačuvali što duže. Promešajte sastojke i dobijeni gel pretočite u čiste tamne tegle i čuvajte u frižideru.

Gel možete piti i naneti na kožu

Gel možemo uzimati oralno i na taj će način podstaćii probavu, neutralizirati pojačanu želučanu kiselinu, normalizirati pH stolice, a pomaže i patite li od opstipacija. S obzirom na to da je u većim dozama jak laksativ, konsultujte se sa lekarom o oralnoj primeni.

Čisti jetru od toksina i pomaže regeneraciju tog organa, a preporučuje se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i hroničnog hepatitisa. Gel će pomoći i osobama s dijabetesom jer reguliše i snižava nivo šećera u krvi i smanjuje oscilacije šećera. Jača srčani mišić, snižava nivo holesterola u krvi, snižava krvni pritisak, uništava ćelije tumora, jača imunološki sustav i umanjuje nuspojave hemoterapije.

Oralnom primjenom gel od aloje ublažava akutne i hronične upale, ali deluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike kao što je Ešerihija Koli . Pomaže i kod akutnih i hroničnih upala respiratornih organa poput upale sinusa, grla, glasnih žica, pluća…

Široki spektar lekovitog delovanja aloje na naš organizam ni tu ne prestaje. Za njom rado posežu izgoreli na prejakom suncu, ali i oni koji imaju nekakvih problema s kožom ili ožiljcima. Ova biljka pomoći će i u uklanjanju staračkih pega s ruku.

Istraživanjima je utvrđeno kako da gel ove biljke sadrži oko 240 hranjivih i lekovitih sastojaka od kojih vitamine A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu, minerale kalcijum, kalijum, magnezijum, mangan, polisaharide koji jačaju imunitet, aminokiseline potrebne za sintezu belančevina, čak šesnaest enzima…

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading