Smanjite rizik od nastanka proširenih vena: Ove navike su štetne po vaše zdravlje, odmah prestanite
Foto: Shutterstock

1. Brijanje

Ako ste navikli da se brijete na brzinu i tom prilikom se često posečete, to može loše da utiče na vene.

2. Zaboravljate na piling

Iako sam piling ne može da spreči pojavu proširenih vena, način na koji masirate noge dok utrljavate proizvod može da pomogne. Tako se stimuliše cirkulacija, što pomaže da se vaše vene ne "ulenje".

4. Trčite često

Neke vežbe povećavaju rizik od pojave varikoznih vena. Kad trčite, volumen krvi se povećava što vremenom može da ošteti i vene i cirkulaciju.

5. Jedete previše šećera

Šećer uzrokuje porast krvnog pritiska, što može da ošteti ili oslabi vene. Takođe može da izazove zapaljenje u krvnim sudovima, zbog kojih krv ne može pravilno da protiče, a vene da se rašire i ispupče.

6. Nosite kaiševe

Možda izgledaju lepo, ali tesni kaiševi ometaju cirkulaciju, a krv teže dolazi do nogu i ostatka tela. Nosite udobnu, komotnu odeću - vene će vam biti zahvalne.

7. Spavate na leđima

Ovaj položav pomoći će vam da usporite pojavu bora, ali nije najbolji izbor ako patite od proširenih vena. Najbolje je spavati na levoj strani, jer se tako uklanja pritisak sa najveće vene u telu, koja se nalazi na desnoj strani. To će pomoći da se cirkulacija odvija neometano i da ne dolazi do nakupljanja naslaga krvi u venama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading