SMRŠAJTE BEZ DIJETE ZA 21 DAN! Ovo je najbolji biljni lek za mršavljenje, topi celulit, a veoma je koristan za bubrege
Foto: Shutterstock

Rastavić, poznat u narodu i kao preslica ili konjski rep od davnina se koristi u medicinske svrhe jer pomaže kod brojnih tegoba. Najpoznatiji je njegov diuretski efekat, zbog čega je veoma koristan za bubrege, ali je i od velike pomoći kad je reč o mršavljenju. 

Osim toga, podstiče izbacivanje toksina nagomilanih u organizmu. Upravo zato važi za jedan od najboljih biljnih lekova protiv celulita i masnih naslaga koje se nagomilavaju u predelu bokova i zadnjice.

Takođe, ova biljka je veoma bogata mineralima koji jačaju vezivno tkivo, kosti, kosu i nokte i pomaže kod artritisa. Preporučuje se osobama koje pate od osteoporoze, bolova u kostima i zglobovima.

Rastavić je korovska, samonikla biljka koja raste širom Srbije, pa je nije teško pronaći u prirodi, a čaj od njega možete kupiti u svakoj apoteci ili prodavnici zdrave hrane, gde 100 g košta otprilike 150 dinara.

Kako napraviti čaj za mršavljenje?

Čaj od rastavića je blagog je ukusa i mirisa, i pije se "čist", odnosno bez dodatka šećera, meda ili limuna. Da bi se pospešilo izbacivanje tečnosti iz organizma i sagorevanje sala, potrebno je piti 1 litar svakog dana, a najbolje pre svakog obroka. Čaj treba da se pije 21 dan u kontinuitetu, pa se napravi pauzu.

Priprema:

Staviti litar vode u veću posudu i zagrejati do ključanja. Zatim dodati 5 kašika čaja od rastavića, poklopiti i ostaviti da odstoji 15-20 minuta. Nakon toga čaj procediti. Piti jednu šolju pre svakog obroka.

Oim što će pospešiti izbacivanje vode iz organizma, rastavić će takođe pomoći i da izbacite bakterije iz mokraćnih kanala, ali i pesak ako se nataložio u bubrezima - što ćete znati ukoliko osetite peckanje i bol pri mokrenju. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading